laarzen aanbieding

Onderhoud Dubarry laarzen

Dubarry creamHet leer van Dubarry laarzen is speciaal behandeld, hierdoor blijven de unieke eigenschappen behouden. Het leer is en blijft waterafstotend, het droogt snel en het blijft zacht en soepel. Een voorwaarde is wel dat de laarzen regelmatig onderhouden worden, dit zorgt voor een langere levensduur. Het leer dat gebruikt wordt voor de laarzen is afkomstig van de runderhuid. De oneffenheden die al in het leer aanwezig zijn, zijn ook zichtbaar bij de laarzen. Voor het onderhoud van het leer zijn een aantal stappen te volgen. Als deze stappen regelmatig toegepast worden, heb je het meeste plezier van je laarzen.

Dubarry laarzen reinigen

Allereerst zullen de laarzen schoongemaakt moeten worden. Vuil kan gewoon onder de kraan met water en een borstel verwijderd worden. Het is sowieso verstandig de laarzen en zolen goed af te spoelen met water. Sneeuw, mest of andere natuurproducten kan het leer beschadigen. Ook de binnenzijde van de laarzen mogen zo nu en dan gereinigd worden met water en zachte zeep zoals babyshampoo. Hierdoor zullen de resten van transpiratievocht verdwijnen. Als de laarzen aan de buitenzijde enorm vervuild zijn, kan het product Dubarry Gel Cleaner uitkomst bieden. Dit product tast het leer niet aan. Alle zeepresten moeten wel goed weggespoeld worden met water.

Drogen

Nadat de laarzen gereinigd zijn moeten de ze goed drogen. Minimaal 48 uur is noodzakelijk voordat het leer verder behandeld kan worden. Voor behoud van de vorm kan je een spanner gebruiken of er kranten in doen. Zet de laarzen niet bij een verwarming maar laat ze gewoon drogen.

Dubarry laarzen behandelen en voeden

Het zou jammer zijn de laarzen alleen maar te reinigen en te drogen. Hierdoor zullen de exclusieve eigenschappen niet behouden blijven. Om het leer mooi en soepel te houden en om de waterafstotende kwaliteit te steunen is het belangrijk de laarzen te behandelen met een stimulerend product. Er zijn producten afgestemd op diverse leersoorten:

Dubarry Leather ConditionerGlad glanzend leer kan onderhouden worden met Dubarry Leather Conditioner of een andere leerconditioner. Ook een waterafstotende spray kan gebruikt worden. Denk eraan dat het product niet teveel vet en olie bevat. Bij laarzen met een Gore-Tex membraan is het namelijk mogelijk dat dit verstopt raakt waardoor de ademende werking geremd wordt.

Opgeschuurd leer onderhouden met Dubarry Protector Spray en erna licht opwrijven.

Liever geen leervet gebruiken om het ruwe karakter van het leer te behouden.

Nubuck leer kan eveneens met Dubarry Protector Spray of een andere nubuck conditioner onderhouden worden waardoor het matte uiterlijk behouden blijft. Na het gebruik het leer opruwen met nubuckgom. Ook hierbij geen leervet gebruiken, er ontstaan dan namelijk lelijk glanzende plekken.

Suede zeker niet met crème of vet behandelen, suede is namelijk nog het meest gevoelig voor lelijke plekken. Liever inspuiten met Dubarry Protector Spray en erna eventueel opruwen met een speciaal koperborsteltje.

Producten van Dubarry

Moeten de onderhoudsproducten per se van Dubarry zijn? Dat is natuurlijk niet noodzakelijk alleen bevatten die verzorgende producten over het algemeen minder vet en olie en dat is heilzaam voor de laarzen.

Tot slot

Gore-Tex is het membraan dat ervoor zorgt dat de laarzen waterdicht blijven. Om te voorkomen dat dit membraan verstopt raakt is het verstandig eenmaal per jaar zowel de binnen- als de buitenkant te reinigen met speciale leershampoo. Let er op dat het product geschikt is voor Gore-Tex.